Living Glutenfri og fordelene ved alternative fødevarer
Når jeg fandt ud af jeg var nødt til at skifte til en glutenfri kost, havde jeg ikke rigtig har en solid plan for, hvordan man kan gå om det. Min primære bekymring på det tidspunkt var at have en god grund til at gøre det, og vide lidt om, hvordan gluten virker, jeg vidste, at jeg ikke ville føle sig meget godt om at gøre ændringen.
En del af mig vidste, at jeg ville føle mig meget bedre, når jeg spiste et “penny brød” og fik gamle venner til at komme mig til hjælp – denne følelse blev sandsynligvis delt af mange andre, der følte på samme måde. Jeg ville ikke virke som en fest-pooper.
Men når jeg havde gjort den nødvendige forskning, fandt opskrifter og gjort reglerne, jeg dybest set bare dykke ned i det og har ikke set sig tilbage siden.
Jeg har ikke spist brød eller pasta siden maj 2009. Hvis du er bekymret for gluten stadig er i dine fødevarer, er du sandsynligvis ikke alene. Ifølge en af vores lokale bagere bruger vi det kun i 0.otsam produkt. Vores produkt indeholder nu ingen gluten, og det er blandt de få tilgængelige egenskaber af dette korn, der kan mærkes som 100% glutenfri.
Og det virker! Min mand og jeg behøver ikke engang at bruge smagsprøver længere. For det meste ser vi bare på maden på pladen og beslutter, om den ser OK ud eller ej. Ingen falske ideer om ikke at ville spise det eller ikke smage det. Når du smager det og ved, at det ikke er 100%, vil du være i stand til at træffe beslutning for dig selv.
Det lyder let, men det er det virkelig ikke. Jeg var overrasket over, hvor stor kontakten var for os begge. Helt ærligt, den første tanke, der krydsede mit sind var, “Nå, det er en for evigt forandring. Jeg har altid spist denne type brød, og det vil jeg altid gøre.” Der var klare fordele ved at foretage ændringen, men det var en gradvis ændring, der tog omkring seks måneder.
Du hører om folk, der skifter kost hele tiden – om vegetarisme bliver til altædende, paleo, skære kød kun ud for at erstatte det med sukkerbelastede, stivelsesfyldte desserter og hvad har du. I 99% af disse tilfælde er den nye kost mere sund end den gamle. Men hvis kosten forandring er pludselig på dig, kan du få kørt ned med følelsen af, at du bliver frataget de fødevarer, du elsker, mens erhverve nye opskrifter og modstridende ernæringsmæssige rådgivning.
Den bedste kost forandring for de fleste mennesker er simpelthen at fratage væk alle gætte arbejde. Du vil stadig være i stand til at nyde de fødevarer, du har elsket hele dit liv og være tæt på dit mål vægt. Det er i strid med logikken, at en veganer efter en streng glutenfri kost ender med en mindre talje end en altædende kost-opdrættet altædende person, der ikke har skared off kød fra deres kost. Den største forskel er, at en veganer mangler viden om specielle fødevareegenskaber i mad og ikke behøver at tænke på, hvor mange kalorier en del indeholder. Du kan tage den mest liberale tilgang til din kost, men du vil altid tabe sig, hvis du spiser færre kalorier, end du forbrænder.
En almindelig fejl, som folk finder ofte, er, at de fokuserer på de positive aspekter af en kost, såsom stigningen i energi, klarere hud, forbedret syn på livet, og så videre, og helt overse de negative aspekter, såsom at begrænse deres valg til enkelt fødevarer, eller følelse berøvet.
For eksempel har løbebånd gå vist sig at brænde næsten 700 kalorier i en time. Hvor mange kalorier er det lig med i et pund? Svar: omkring fire pounds. Så du bæredygtig omkring to pounds en uge med stabil vægttræning, hvilket giver dig mindst tredive minutter af cardio, afhængigt af din bygge, i det mindste. Ingen grund til at tage din aerobe udvikling alvorligt, vel? Ligeledes, hvis du spiser kun 10 gange din vægt i kalorier om dagen, det er stadig vil være mindre end halvdelen af din samlede daglige kalorier, og du er forpligtet til at tabe mindst to pounds om ugen.
Du er nødt til at planlægge dine måltider. Igen, medmindre du spiser andet end tofu, er antallet af måltider, du skal tænke på for en veganer, seks. Sandheden er, det er ikke så svært at planlægge, men du behøver at være specifik med hensyn til dit protein behov, omfatter flere stivelser til at afbalancere protein, fedtstoffer og kulhydrater og omfatter veggies.
Sunde kulhydrater, såsom bælgfrugter og grøntsager, vil fylde dig op uden at give en masse kalorier, men vil også bremse glykæmisk respons af de fødevarer, du spiser, hvilket altid er en god ting. Det er vigtigt altid at spise flere stivelser med dine måltider for at afbalancere protein, fedtstoffer og kulhydrater og aldrig gå mere end tre timer uden at spise noget.
Grøntsager er et must for optimal sundhed for alle.